Ki legyen a cégvezető a családi vállalkozásban?

Szponzorált tartalom

cégvezető

cégvezető

Életszerű kérdés. Mi már leboxoltuk egymás között, mert nem volt kardinális kérdés, hogy kinek a neve biggyen oda, de lehet hogy mások ebből presztízs kérdést csinálnak. Nálunk mindenkinek van egyéni vállalkozása is, tehát senki sincs megfosztva attól, hogy ő legyen a cégvezető.

Persze kicsit más dolog főnöknek lenni papíron egy alvó vállalkozásban, meg elvinni a balhét név szerint, ha valami gáz van a kft-vel. Ezért döntöttünk úgy, hogy bármi van, akkor a férjem lesz az ügyvezető – cégvezető és az ő fejét vegyék, mint családfő. Nem szép logika, de mégis ez tűnt logikusnak – már csak a gyerekek végett is.

Egyébként egy ilyen feladatkör akkor jár többlet tennivalóval a hétköznapokban, ha az ember úgy alakítja. Ha egyébként minden másban osztotok a feladatokat illetően, csak a dedikált címben nem, akkor a napok nagyon hasonlóan fognak telni a cégvezető és a beosztottak számára is.

Az is lehet egy döntő érv, hogy ki ér rá elmenni a topcegalapitas.eu-hoz a cégalapítás miatt. Nyilván kellő okkal valószínűleg mindenki és bárki, aki szeretné ezt elintézni. Ha már így szóba került, annyit azért megemlítenék, hogy miként várható tőlük ez a fajta segítség – gyorsan, egyszerűen és kedvező árakon. Az a helyzet ugyanis, hogy egy kft alapítás az 16 ezer forint körül mozog, plusz áfa, de ha már székhelyszolgáltatást is igénylünk mellé, akkor ezt sem kell kifizetni, csak a székhelyet, ami meg 30 meg 40 ezer forint között van, plusz áfa. Szerintem ezek olyan számok, amitől a cégvezető kiugorhat a bőréből, mert nagyon csekély összegek. A havi adófizetésnél azt hiszem, hogy sokkal rosszabbul érzi magát a főnök, mert az ennél lényegesen többe kerül, minden hónapban.

Nagyon fontos feladat, mielőtt cégalapításra kerül a sor, hogy mi legyen a vállalkozás neve. A topcegalapitas.eu oldalán erre is felhívják a figyelmet, hogy milyen paramétereknek kell megfelelőnek lenni: álljon a cégnév egy vezérszóból és egy cégformából. Ezen kívül pedig a már létező nevektől lényegesen el kell térnie, legalább 3-4 betűvel, ez mindenkinek a közös érdeke, nehogy aztán véletlen nekünk állítsák ki valaki más számláját. Van egy gyűjtő oldal, ahol meg lehet nézni, hogy milyen nevek léteznek már, az kiindulásnak szerintem nagy segítség.

Aztán azt is szükséges kitalálni a cégvezetőnek, hogy milyen tevékenységeket szeretne folytatni. Ez abból a szempontból lényeges, hogy aztán ha később ezen változtatni szeretne, az ennél jóval körülményesebb dolog. Ezen kívül pedig vannak olyan tevékenységek, amiket csak be kell jelenteni, de vannak olyan tevékenységek, amelyekhez fel kell mutatni az engedélyt is.

Amikor pedig már minden stimmel és megérkezett a cég adószáma is, indulhat a munka és kiállítható az első hivatalos számla. Dicső pillanat ez, én emlékszem a mi első számlánkra. A cégvezető dolga tehát abban az esetben egyszerű, ha a megfelelő segítséget kapja meg minden oldalról: a cégvezetéssel kapcsolatosan, na meg az adminisztratív – jogi oldalról is. A topcegalapitas.eu utóbbiban jó társ, ezért csak ajánlani tudom a velük való közös munkát.