Szponzorált tartalom
Testünk az évek során egyre több és erőteljesebb egészségkárosító hatásnak van kitéve, illetve mindehhez társul a modern étkezés vitaminhiányos felhozatala is, ezek együttesen pedig jelentős károkat tehetnek a szervezetünkben. A mákolaj jótékony hatása és fogyasztása a hidegen sajtolt mákolaj előállítási folyamatának köszönhető, amit már a XIX. század óta feljegyzések sokasága ír körül és bizonyít. A mákszemek hideg sajtolásával előállított mákolaj igazi elixír, ami biztosítja a szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlen, közel valamennyi hatóanyagot.
Legalapvetőbb összetevői közé tartoznak a telítetlen zsírsavak, a haj, valamint a körmök egészségét biztosító vas, továbbá kalcium, magnézium és E-vitamin. A hajdani szappanok, lakkok, illetve lámpaolajak alapanyagaként használt mákolaj élettani hatása napjainkra jelentősen felértékelődött, a temérdek jótékony hatásának hála. Használata egyre inkább elterjedni látszik, világszerte emberek százainak segít megőrizni az immunrendszer természetes egyensúlyát, ily módon megóvva számos nem kívánt betegségtől a fogyasztóit.