Az alkoholfüggőségből van kiút, csak akarni kell és tenni érte.

Szponzorált tartalom

felepulok.hu/kapcsolat

felepulok.hu/kapcsolat

Azt gondolná az ember, hogy egy laza délutáni kávézáskor csak small talk zajlik két régi barátnő között. Pedig nem. Sári sírva hívott fel a minap, hogy beszélnünk kell, fontos, valamelyik nap fussunk össze munka után. A kedvenc kávézónkba mentünk, ami nyugodt légkörrel, tompa, meleg fényeivel tökéletes helyszín arra, hogy személyesebb dolgokat is megbeszéljünk. Nem túl zsúfolt, és kellemesen be lehet kuckózni akár egy teára is. Aznap nem csak az idő volt borús, hanem Sári kedve is, egyből láttam rajta, ahogyan megérkezett. Nem is kellett sok idő, dőlni is kezdett belőle a szó, látszott rajta, hogy szinte szóról szóra megkönnyebbül. Elmesélte, hogy az utóbbi néhány hónapban olyan változások történtek a családjában, amire sose gondolta, hogy példa lesz. A nagybátyját ugyanis több évtizednyi házasság után egyik napról a másikra elhagyta a felesége, ő pedig az alkoholba menekült. Már ott tart a család, hogy nem nézhetik ölbe tett kézzel ezt az egészet, hiszen láthatóan kezelhetetlenné vált a helyzet. Ez a tarthatatlan állapot azonban mintha nem mindig jutna el a nagybácsi tudatáig, mondhatjuk, hogy érhető okokból, azonban tiszta pillanataiban azt állítja, elfogadná a segítséget. Mint ahogyan Sári meséli, találtak is egy nagyon jónak tűnő lehetőséget online, azonban mivel egyfajta „alkalmassági”, azaz állapotfelmérés szükséges a bekerüléshez, félnek, hogy a nagybácsi nem lesz alkalmas a programra. Mondta, hogy az már bizakodásra adott okot, hogy a honlapon azt is leírták, hogy hozzátartozó is jelentkezhet a programba, nem kell, hogy azt maga a függő tegye meg, és onnantól kísérője is lehet a kliens munkájának, azaz, ha bekerül a programba, ő is részt vehet a gyógyulási folyamatban a családi konzultációkon például. A felepulok.hu/kapcsolat linken a szakemberek elérhetőségeit találjuk meg, a telefonszámokat és az email címet. Ezen felül a felepulok.hu/kapcsolat vezet a konzultációk és állapotfelmérések, valamint a bentlakásos felépülési program címeinek térképes megjelenítéséhez, ez összesen három helyszínt takar.

A huszonnyolc napos bentlakásos program során a függő egy csoporttal működik együtt, amely során megtanulja azt, hogyan alakítsa úgy a mindennapjait, hogy az ital nélkül is megállja a helyét majd a megszokott környezetében, amikor visszatér oda. Mindezt a folyamatot utógondozás is kíséri, tehát az alkoholbeteg a program végét követően sem marad magára.

Amikor Sári megmutatta az oldalt, én is azt éreztem, hogy ez egy nagyon jó lehetőség lenne a nagybátyjának.

De nem csak a felepulok.hu/kapcsolat linken, hanem az egész oldalon nagyon sok információ érhető el már magával a függőséggel kapcsolatban is, valamint a Felépülők által kidolgozott négyhetes programot is tekintve. Ha tehát nem sokat tudunk a témában, de jól jönne a segítség, akkor ez egy biztonságosan elérhető platform arra, hogy belevágjunk a dolgokba.

Ha tehát hasznos lenne számodra is, ha megtekintenéd az oldalt, akkor a felepulok.hu/kapcsolat linken tudsz elindulni. Én nagyon szurkolok minden gyógyulni akaró személynek, és remélem, hogy ez a kis bejegyzés már ha csak egy embernek is, de segít.